Nyheter

Bier

Geiter

Kyr

Sauer

Hester

Vildsvin

Vekster

Fortellinger

Gjestebok

Galleri

Linker

mSpider - Myrseth MultiMedia mSpider - Myrseth MultiMedia

Hei Alf!

Nå er 3 glass av honningen din på vei til Peru:)
Var med på en spennende bålseremoni med Qeros-folket fra Peru ute på en strand i havgapet på Senja tirsdag kveld. De er enormt opptatt av å ta vare på vår kjære ModerJord. Etter seremonien gav alle deltakerne en liten gave til de 3 som ledet seremonien, så da synes jeg det var fint å gi litt honning - og de ble veldig glad!
Så nå kan du skryte av at du også produserer langreist honning!

Tiril Friid Fladeby
---------------------------------------------------------------------------------------

Først på februar 2010. Snart klar for sesongen igjen. Hvordan har biene klart seg over vinteren? Er de sterke nok og har nok fòr?

Er dronninga tilsvars?

Iskald vind og tildels lave tempraturer gir voldsom nedkjøling, siden vi ikke har sny.

Vil lehuset til biene gi god nok beskyttelse? Vedkubber og sau-ull, lag på lag.

-----------------------------------------------------------------------------

Honning!

Du får nå kjøpt lokal honning fra birøkter Alf Pedersen på Skjold Naturmedisin! Kortreist mat er i tiden, og mer kortreist honning finner man vel ikke i vårt distrikt. Honningen er hentet fra 2 forskjellige områder; Holt og Fjellfroskvann.

Visste du at honning inneholder antibiotiske stoffer som virker bakteriehemmende både innvortes og utvortes? Blander du honning med litt sitronsaft får du en lindrende medisin til sår hals. Blander du litt honning i Sitronmelisseteen fra Helios, får du en nydelig og søvnfremmende kveldste.
Om du er glad i å ta badstu, bør du ta med deg honningkrukken inn neste gang. Smører du honning i ansiktet i badstuen, virker dette som en rensende maske som etterlater seg babymyk hud!
(Fra hjemmesida til Tiril Fladeby i Øverbygd www.naturligfrisk.no)

-----------------------------------------------------------------------------

13 oktober pakket jeg inn biene for vinteren. Alt for seint, men været var aldri lagelig når jeg hadde tid. Ikke så verst i går, men biene hadde klumpet seg og en god del endte i snøen rundt kubene.

Nå er det bare å få stroppene på og plassere dem bakom levegger, så kan vinteren komme for biene sin del. Og ny vår...

2009 var mitt beste honningår på svært lenge. Lys og mild honning fra Holt, litt mørkere og mer smaksfull fra østsiden av Fjellfroskvatn og sterk og mørk fra vestsiden av Fjellfroskvatnet.

 

Bier2008 var et ok år. Ikke godt, til det var juni for kald og træg. Men vi har nok honning selv, til ikke å bli mellabar...

Honning for salg er det derimot verre med.

Nå i 2009 derimot, blir det et knallår. Honninga vil flyte, biene er blide og maurene finner mat annetsteds...Dog er det litt kaldt nå i februar, med kulde og vind i tillegg.

Honning 1   Honninga slynges...  Honning 2

 

 

Link til "Troms Birøktarlag"

 
Webløsning: Myrseth MultiMedia | Administrer
Besøk nr.